| FED KUP: SPANIJA - SRBIJA | |
|
|
Аутор | Порука |
---|
Estrella ☆ Postao/la si Noletov trener!
Број порука : 1441 Age : 30 Location : ♥ღ♡ ostrvo zaljubljenih ♥ღ♡ Trenutno raspolozenje : nikad bolje moj forum... : ♥ღ♡ Volim Noleta : Omiljeni GS : Wimbledon Registration date : 27.04.2008
| Наслов: FED KUP: SPANIJA - SRBIJA Sun Feb 15, 2009 4:52 pm | |
| FED KUP: Španjolke čekaju Srbiju u Ljeidi
Cetvrtak, 12. februar 2009. 13:52
Ženska teniska reprezentacija Španije ugostiće ekipu Srbije u plej-ofu za Svetsku A grupu u Ljeidi 25. i 26. aprila.
Kraljevska španska teniska federacija početkom godine potpisala je ugovor sa katalonskim gradom, prema kome će najbolje teniserke te zemlje sve mečeve kod kuće u naredne tri sezone igrati u Ljeidi, koja je udaljena 150 kilometara od Barselone.
Španjolke već dugi niz godina igraju u Svetskoj grupi, a ove sezone su na startu takmičenja u najelitnijem društvu poražene u Brnu od domaće Češke rezultatom 4:1.
Jedinu pobedu za španski tim ostvarila je Nurija Ljagostera Vives (65. teniserka na svetkoj listi), koja je savladala Ivet Benešovu sa 2:1, dok su za ekipu "crvene furije" nastupale još Karla Suarez Navaro (29. na WTA listi), Marija Hoze Martinez Sančez (69. na svetu) i Lurdez Domingez Lino (73. igračica sveta).
Sa spiska selektora Miguela Margetsa Lobata izostala je Anabel Medina Gariges, trenutno najbolja teniserka Španije, koja na WTA listi zauzima 20. mesto.
Španjolke igraju u Fed kupu od 1972. godine i za to vreme okitile su se pet puta titulom, dok su još pet puta igrače finale.
Za španski tim dugo godina nastupala je i Aranča Sančez Vikario, koja drži nekoliko rekorda u Fed kup takmičenju. Sančez Vikario je ostvarila čak 72 pobede za nacionalni tim, po čemu je najuspešnija, čak 50 trijumfa upisala je u singlu, a u paru sa Končitom Martinez zabeležila je 18 pobeda, što je takođe najbolji rezultat ikad ostvaren u Fed kupu.
Srpski tim, prevođen donedavno najboljim teniserkama sveta Jelenom Janković i Anom Ivanović, važi za favorita u meču plej-ofa za ulazak u Svetsku A grupu.
Najbolje teniserke Srbije su u prvom meču Svetske B grupe u Beogradu ubedljivo savladale Japan sa 4:1 i prvi put u istoriji, posle dugogodišnjeg takmičenja u Evroafričkoj zoni, stigle na korak od najelitnijeg društva Fed kupa.
(MONDO) | |
|
| |
Број порука : 1441 Age : 30 Location : ♥ღ♡ ostrvo zaljubljenih ♥ღ♡ Trenutno raspolozenje : nikad bolje moj forum... : ♥ღ♡ Volim Noleta : Omiljeni GS : Wimbledon Registration date : 27.04.2008
| Наслов: Re: FED KUP: SPANIJA - SRBIJA Sun Feb 15, 2009 4:54 pm | |
| | |
|
| |
Candy Dobrodosao/la na forum
Број порука : 42 Location : Sa svojim dragim Trenutno raspolozenje : super sam moj forum... : http://dulcemaria.board-poster.com/ Volim Noleta : Omiljeni GS : Wimbledon Registration date : 29.01.2009
| Наслов: Re: FED KUP: SPANIJA - SRBIJA Mon Feb 16, 2009 9:04 pm | |
| Isprichaj nam,ja nisam bila | |
|
| |
| Наслов: Re: FED KUP: SPANIJA - SRBIJA Mon Feb 16, 2009 10:11 pm | |
| jao, pa ovako .. Znate tamo gde sedi nas selektor, pa, one stolice odmah iza njega, do terena, gde sede nase teniserke i nasi najbolji juniri ...??? E, pa, zahvaljujuci mom, najboljem treneru na svetu, ja sam sedela upravo tu!! Da, bas tako .. Trener nam je pomogao da prodjemo pored obezbedjenja i nas 5 (Sara, Ksenija, Marija, Tamara i ja) smo sedele odmah do moje prelepe i presltke Ane .. Bila je 3 mesta od mene i smejala se sa nama .. obozavam je!! Tako smo sedeli sve vreme tu i nko nam nista nije rekao, sto nemamo one karte oko vrata i td .. sedele smo kao da smo clan tima .. Na kraju smo dobile peskire, one flasice FED CUP, loptice, itd .. imam autogram od Ane, ali, meni autogram i ne znaci mnogo .. xD Taj dan nikad necu zaboraviti!!
08.02.2009. - forever in my life (siempre en mi vida! ) | |
|
| |
Број порука : 42 Location : Sa svojim dragim Trenutno raspolozenje : super sam moj forum... : http://dulcemaria.board-poster.com/ Volim Noleta : Omiljeni GS : Wimbledon Registration date : 29.01.2009
| Наслов: Re: FED KUP: SPANIJA - SRBIJA Wed Feb 18, 2009 9:20 pm | |
| Mozesh da postawis autogram?Molim te ja autograme jako wolim! | |
|
| |
| Наслов: Re: FED KUP: SPANIJA - SRBIJA Wed Feb 18, 2009 9:33 pm | |
| a autogram mi je na onom balonu .. msm, sta je vec ono roze .. xD jbg ... | |
|
| |
| Наслов: Re: FED KUP: SPANIJA - SRBIJA Fri Feb 20, 2009 11:20 pm | |
| | |
|
| |
| |
| |
| Наслов: Re: FED KUP: SPANIJA - SRBIJA Sat Feb 21, 2009 7:44 pm | |
| | |
|
| |
| Наслов: Re: FED KUP: SPANIJA - SRBIJA Sat Feb 21, 2009 10:28 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Наслов: Re: FED KUP: SPANIJA - SRBIJA | |
| |
|
| |
| FED KUP: SPANIJA - SRBIJA | |
|